Wyciskarki do soków

Wyciskarki wolnoobrotowe.

 Nareszcie nadeszła wyczekiwana przez wszystkich wiosna. Zmieniamy sposób ubierania, grube i ciężkie stroje ustępują miejsca lekkim i zwiewnym materiałom. Zmieniamy podejście, bo ze słońcem, każdemu z nas chce się choć nieco bardziej, niż w spowite ciemnością dni. Zmieniamy dietę, bo piękna pogoda nastraja nas pozytywnie i lekko, a zakupy w osiedlowym warzywniaku nie kończą się już tylko na jabłkach i marchewce. Półki zieleniaka z dnia na dzień zapełniają się coraz to ciekawszym asortymentem a im bliżej lata, to tych kolorowych propozycji będzie więcej. Tylko co z tym wszystkim robić. Jak wykorzystać warzywa i owoce, tak aby spożytkować je w całości, wykorzystując cale dobro które w sobie mają ? A może by tak zrobić sobie sok ? Wystarczy przecież zaopatrzyć się w ulubione owoce czy warzywa, umyć je i korzystając z jednej z dostępnych na rynku wyciskarek do soków stworzyć w domowym zaciszu ulubiony napój. I o ile wybór surowców jest dosyć prosty o tyle zakup odpowiedniej sokowirówki może nie jednemu z nas przysporzyć kłopotów. Aktualnie na rynku dostępnych jest wiele rodzajów sokowirówek. Producenci prześcigają się w pomysłach aby nasz nowy sprzęt nie tylko cieszył oko, ale przede wszystkim pomagał nam w codziennym przygotowaniu zdrowych napojów. Coraz więcej entuzjastów zdrowego stylu życia, którzy nie marnują czasu na mozolną obsługę czy długie przygotowania owoców, wybiera wyciskarki wolnoobrotowe, które cieszą się coraz większa popularnością. Dzięki najnowszym technikom, wyciskanie soku z warzyw i owoców stało się szybkie i ciche, a zawarte w składnikach witaminy, mikroelementy i wszystkie inne dobro, wyciśnięte do przysłowiowej ostatniej kropli. Wyciskarka wolnoobrotowa to sprzęt przeznaczony do obróbki owoców i warzyw, również liściastych a także ziół czy kiełków, której efektem końcowym jest otrzymany wartościowy i odżywczy sok.  Najważniejsza częścią wyciskarki jest ślimak, który powoli miażdży składniki naszego soku. Cały proces odbywa się w niskiej temperaturze, bez nagrzewania surowców, wiec podczas produkcji soku, nie tracimy witamin czy mikroelementów, zawartych w owocach czy warzywach. Sok przygotowany w ten sposób jest naturalnie gęsty, zawiera mnóstwo witamin i wartości odżywczych, doskonale uzupełniając naszą codzienną dietę.